Industriële productie en producten

De beste dakdoorvoer kiezen voor uw pand

De beste dakdoorvoer kiezen voor uw pand

Waarom voor een dakdoorvoer kiezen? - Voor de ventilatie van panden is de afvoer van gassen en aanvoer van verse lucht via een dakdoorvoer de beste en meest praktische oplossing. De dakdoorvoer is het gedeelte dat uitsteekt boven het dak en vaker wordt gecompleteerd met een kapje aan de bovenkant. Er zijn tegenwoordig ook modellen op de markt die nauwelijks uitsteken en daarom ook niet opvallen. Aan de voet van de doorvoer is er altijd een plaat bevestigd die ervoor zorgt dat het geheel waterdicht bevestigd is. Aan de dakdoorvoer worden dan de leidingen bestemd voor de aanvoer van verse lucht aangesloten. Ook voor de afvoer van ventilatie lucht, veelal afkomstig uit gesloten en vochtige ruimtes kunnen de leidingen worden verbonden met de doorvoer. Verder worden ook leidingen bestemd voor de ventilatie van de wasdroger en afvoer van de gassen voor een kachel aan de dakdoorvoer worden gekoppeld.  

Welke soorten dakdoorvoer zijn er? - Omdat een dakdoorvoer op het dak wordt geplaatst en hierdoor compleet bloot staat aan alle weersomstandigheden zijn er een aantal uitvoeringen verkrijgbaar. U kunt kiezen uit modellen die speciaal zijn vervaardigd voor een hellend dak of een gewoon plat dak. Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen. Dakdoorvoeren vervaardigd uit RVS (roest vrij staal) zijn de meest duurzame. Er hangt wel een ander prijskaartje aan, dan een doorvoer vervaardigd uit kunststof. Ook zijn er speciale uitvoeringen bestemd voor commercieel en industrieel gebruik op de markt. Denkt u maar aan de ventilatie van een gesloten fabriekshal.

Waarop dient u te letten bij de aanschaf van een dakdoorvoer? - Het is belangrijk bij de aanschaf te letten op het resultaat dat u wenst te bereiken. Gaat het om de ventilatie van een werkruimte, dan zult u moeten kiezen voor een doorvoer die de inkomende verse lucht niet onnodig stremt. Hetzelfde geldt ook voor de afvoer van gassen. Bij het plaatsen op het dak van diverse dakdoorvoeren zult u er ook op moeten toezien dat de doorvoer voor de gassen van een kachel of riool en een doorvoer bestemd voor verse lucht voldoende van elkaar verwijderd zijn. De installatie van een dakdoorvoer kan dus het best worden overgelaten aan een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd. Zij zijn op de hoogte van alle gangbare modellen en uitvoeringen en kunnen desgewenst ook nog de juiste capaciteit berekenen. Zo bent u verzekerd van een optimale ventilatie voor de ruimtes in uw pand. 
Benieuwd naar een specialist dat dakdoorvoersystemen vervaardigd? Kijk dan op de site van Cox Geelen.


Delen